Tanfolyamok felnőtteknek

Hiphop felnötteknek

Ha szeretnéd feleleveníteni – vagy megszerezni – tánctudásod; ha szívesen mozognál RNB, hiphop slágerekre; és mindemellett még szükséged lenne egy kis én-időre? Most itt a 3in1 alkalom: próbáld ki hiphop tanfolyamunkat.

Az órák során megismerkedünk a hiphop tánc alapjaival, a résztvevők ízelítőt kapnak más, a hiphop kultúrához szervesen kapcsolódó más stílusokból is: popping, locking, house dance.
Természetesen a jókedv garantált.

Fitbeat

A FitBeat egy komplex tánc alapú edzésrendszer, mely a teljes testet átmozgatja. Pörgős, bulis zenékre nemcsak erősítő gyakorlatokat hajtunk végre, hanem tánclépéseket is elsajátítasz; az így megszerzett tudással pedig akár a táncparkett ördöge is lehetsz.

A 10-15 év közötti gyerekeket a FitBeat Kids órára várjuk. A számukra kialakított, életkori sajátosságokat figyelembe vevő edzéseken az erősítés játékos formában történik, mely során nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő tartás és izomzat megalapozására, hiszen az ő életkorukban ez kiemelten fontos feladat.

Az órákon nem szenvedünk hiányt a pörgős zenékből és a fantasztikus koreográfiákból sem, és természetesen a játék sem marad el. Többet szeretnél megtudni a FitBeatről? Látogass el a www.fitbeat.hu oldalra!

Cardio Dance Fitness

A Cardio Dance Fitness olyan óratípus, amelyen egyszerre táncolsz, erősítesz és szórakozol! Ha szeretsz táncolni; szeretnél formálódni, alakulni; mindezt jó társaságban, egy vidám edzés keretén belül, várunk! Az óra bemelegítéssel indul, majd ezt követően mindenki által könnyen elsajátítható gyakorlatokat végzünk. Az órán nemcsak a felesleges kilóktól szabadulhatsz meg, hanem levezetheted a felgyülemlett feszültséget is. Az órát nyújtással, lazítással zárjuk.

Pilates

A pilates módszert a német Joseph Pilates alapította a huszadik század elején. A Pilates olyan komplex mozgásforma, amelyben nagy szerepet kapnak a gerinc stabilizáló izmai (mélyizmok), illetve a speciális légzéstechnika.

A torna különösen a gerincbántalmakkal küzdőknek rendkívül hasznos, és heti 2-szer 1 óra edzéssel már optimális eredményeket érhetünk el.

A program lényege a kontrollált mozgássorozatok és a légzéskoordináció optimális összehangolása, miközben a torna az test egész izomzatát tonizálja, beleértve a test ún. „erőközpontjában” lévő belső izmokat is, amelyek létezését egyébként észre sem vesszük, így azokat akaratlagosan nem is mozgatjuk.
Ha izomláz és sportsérülések nélkül erős, feszes izomzatra, kitűnő testi erőnlétre és rugalmasságra vágyunk, a Pilates módszerrel elérhetjük a célunkat.

Hogyan épül fel egy táncóra?

Valamennyi óránk 60 perces, mely során a gyerekek korosztályuknak és előzetes tudásuknak megfelelő képzést kapnak. A készség-és képességfejlesztő játékok után (erről bővebben is olvashatsz itt) következik a bemelegítés és tréning. A tréningnek és bemelegítésnek nagyon fontos szerepe van, hiszen nemcsak a testünket készítjük fel a mozgásra, hanem ekkor sajátítjuk el az adott stílus alapmozdulatait és technikáját. A tréning után a koreográfia tanulás következik, majd az órát játékkal, nyújtással zárjuk.

Táncóráinkon a tánctanárok munkáját minden esetben tanársegédek is segítik, hogy minél nagyobb figyelem jusson gyermeked egyéni fejlődésére is.

Milyen felszerelésre van szükség?

Szükség lesz váltóruhára – ami kényelmes, jól érzi magát benne a gyermek; váltócipőre – sportcipő. Kérjük, hogy a gyermek hozzon magával lezárható üvegben vizet/ásványvizet – a cukros üdítők, energiaitalok, sportitalok fogyasztását NEM támogatjuk!

Miért jó, ha táncolsz?

A táncnak számos jótékony hatása van nemcsak testi, hanem mentális egészségedre is. Íme néhány érv a rendszeres táncolás mellett:

  • Csökkenti a stresszt
  • Csökkenti a depressziót
  • Növeli a boldogságérzetet
  • Javítja a memóriát
  • Jótékony hatása van a keringési rendszerre, az emésztésre
  • Javítja az izmok, ízületek mobilitását
  • Fejleszti az állóképességet
  • Növeli az önbizalmat

Kell ennél több? Várunk egy órára!