Magyar Adrienna Vezető tánctanár, stúdióvezető

Magyar Adrienna – vezető tánctanár, stúdióvezető

Már egészen kicsi koromban tisztában voltam azzal, ha én egyszer felnőtt leszek, biztosan gyerekekkel fogok foglalkozni.

A másik tény, amit tudtam, hogy miután rendkívül vonzó számomra minden, amiben táncolnak: legyen az film, videoklip, színházi előadás, stb. ezzel is szeretnék foglalkozni.

Igyekeztem minden létező tudást magamba szívni, így tanultam latin és standard táncokat, jazzt, kortárs táncot, majd pedig hiphopot, és az urban kultúrához tartozó valamennyi stílussal kapcsolatba kerültem.

Azonban hamar rájöttem, hogy az életemet nem a színpadon, táncosként képzelem el, hanem a backstageben: mindig is jobban érdekelt, hogy az adott táncos produkció hogyan kerül kialakításra, kik dolgoznak rajta, hogyan működik a rendszer, hogy lesz egy film/színházi előadás része a tánc, mi történik a színpad mögött, stb.

Talán ezért nem okozott hatalmas elkeseredést számomra, amikor egy betegség miatt az aktív táncosi pályafutásom egy csapásra véget ért; inkább megerősített abban, hogy minden energiámat egy általam megálmodott táncstúdió létrehozásába fektessem.

Milyen ez a táncstúdió?

Nyitott: kortól, nemtől, tudásszinttől függetlenül mindenki megtalálja a számára megfelelő csoportot akkor is, ha hobbi szinten szeretne táncolni, és akkor is, ha komolyabb céljai vannak: versenyezni szeretne vagy táncos szeretne lenni.

Elengedhetetlen számomra, hogy ne csak a heti egy-két táncóra kössön bennünket össze, hanem legyenek táncórán kívüli programok is, teremtsünk egy olyan közösséget, ahol jó lenni, ahol jó együtt táncolni, ahol barátságok szövődnek, ahol sok-sok élménnyel lehet gazdagodni. Mivel a gyerekek életében meghatározó szerepet játszik az iskolán kívüli foglalkozást vezető edző/pedagógus (gondoljunk bele, hogy ő az a személy, akit a gyermek maga választ, és, aki egy olyan tudást közvetít számára, ami őt rendkívül érdekli), kiemelten fontosnak tartom a hozzánk járó gyerekek nevelését.

Alapvető, hogy tanítványainknak naprakész tudást adjunk át, így kollégáimmal együtt folyamatosan részt veszünk mind tánctechnikai, mind pedagógiai mind egyéb szakmai továbbképzéseken. Az állandó tanárok mellett több óraadó tanár, aktív táncos is tart rendszeres foglalkozást tanulóinknak, mivel fontosnak tartom, hogy minél többféle tudással gazdagodjanak a nálunk tanulók.

Hálás vagyok azért, hogy lehetőségem van rengeteg tanítványom felnőtté válását végigkísérni: sokan vannak, akik egészen kiskorukban kerültek hozzánk, ma pedig már az érettségire, diplomavédésre készülnek. Vannak köztünk ma már aktív táncosok, tánctanárok, leendő koreográfusok is, nagy büszkeséggel tölt el, hogy kollégáimmal együtt hozzájárulhattunk céljaik eléréséhez. Büszke vagyok továbbá arra is, hogy tanítványainknak sikerül egy olyan szemléletet átadni, melyben a táncnak, mozgásnak felnőttkorban is van helye: sok, ma már felnőtt tanítványom életében még mindig szerepet játszik a tánc és munkájuk mellett űzik ezt a hobbit.

Végzettségeim: Eötvös Lóránd Tudományegyetem, magyar nyelv és irodalom – sporttánc szakos pedagógus, József Nádor Szakképző Iskola: rendezvényszervező, protokoll ügyintéző.

Mely tanfolyamokon tanít? kezdő és haladó Hiphop/Urban style, Showtánc, Hiphop 30+, versenyzők