Tanfolyamok: 7-16 éveseknek

Urban style/hiphop

Az urban style/hiphop órákon te vagy gyermeked elsősorban a hiphop táncok alapjait sajátíthatja el, de számos más stílussal is megismerkedhet: popping, locking, house, vouge, waacking, stb. A hiphophoz hasonlóan, a fent említett stílusok nagy népszerűségnek örvendenek a világ számos részén.

Ezen táncstílusokban rendeznek világszerte freestyle táncversenyeket, melyeken a táncosok improvizációs képességeiket mérik össze. A freestyle versenyeken kívül rengeteg koreográfia versenyt is rendeznek, ahol a csapatok/táncosok előre megtanult koreográfiákat mutatnak be és versenyeznek a legjobb helyért. Táncóráinkon gyermeked komplex képzést kap: mind koreográfia, mind pedig freestyle technikákat is elsajátít.

FitDance Kids

A FitDance Kids egy olyan mozgásforma, amelyben vegyesen használunk fel modern tánctechnikákat és akrobatikus elemeket.

Ennek köszönhetően nagy figyelmet szentelünk az izmok helyes fejlesztésére és nyújtására, a megfelelő izomzat kialakítására, az erőnlét és az állóképesség fejlesztésére.

Az edzések sorána résztvevők nemcsak különböző technikákat sajátíthatnak el hanem kreativitásuk is szárnyra kel.

Showtánc

Olyan komplex műfaj, mely több táncstílus (jazz, balett, kortárs tánc, hiphop, divattáncok, stb.) felhasználásával alkot meg egy produkciót, melynek kiemelt célja a közönség szórakoztatása.

Gyermeked az órák során komplex képzést kap: megismerkedik a fent nevezett táncstílusok alapjaival, melyből koreográfiát sajátít el, amit később fellépéseken, versenyeken ad elő.

Az általunk készített műsorok tartalmaznak hajlékonysági- és akrobatikus elemeket is, így nagy hangsúlyt fektetünk ezen készségek- és képességek egyéni fejlesztésére is, melyet az alapoktól kezdünk.

TikTok tánctanfolyam

Ha gyermeked folyton tiktokot bújja, kedveli az ott látott táncokat, és kedvet érez ahhoz, hogy megtanulja, itt a helye, segítünk! Minden héten új táncot tanulunk, közben pedig megismerkedünk különböző tánctechnikákkal is.

Hogyan épül fel egy táncóra?

Valamennyi óránk 60 perces, mely során a gyerekek korosztályuknak és előzetes tudásuknak megfelelő képzést kapnak. A készség-és képességfejlesztő játékok után (erről bővebben is olvashatsz itt) következik a bemelegítés és tréning. A tréningnek és bemelegítésnek nagyon fontos szerepe van, hiszen nemcsak a testünket készítjük fel a mozgásra, hanem ekkor sajátítjuk el az adott stílus alapmozdulatait és technikáját. A tréning után a koreográfia tanulás következik, majd az órát játékkal, nyújtással zárjuk.

Táncóráinkon a tánctanárok munkáját minden esetben tanársegédek is segítik, hogy minél nagyobb figyelem jusson gyermeked egyéni fejlődésére is.

Mit jelent az unalomig ismételt készség-és képességfejlesztés? Miért fontos ez a gyermekednek?

Készségek és képességek alatt – tekintsünk el a bonyolult pszichológiai és pedagógia definícióktól – olyan „tulajdonságokat értünk”, melyeket gyermekednek el kell sajátítania, gyakorolnia kell ahhoz, hogy sikeres felnőtt legyen belőle. A táncban például: gyermeked – amennyiben nincs ennek szervi oka – alkalmas arra, hogy összehangolja a kezének és lábának mozgását, amennyiben megtanítják neki azt, hogy hogyan tegye, majd pedig ezt gyakorolja. A legfontosabb készségek, képességek, melyeket táncóra alatt fejlesztünk, és, amelyre nem csak a táncórán lesz szüksége:

  • Kreativitás
  • figyelem
  • fegyelem
  • mozgáskövetés
  • mozgáskoordináció
  • hallás utáni szövegértés
  • emlékezőtehetség
  • gondolkodási műveletek (összefüggések megértése, következtetések levonása, problémamegoldás, döntés
  • szociális képességek (másokkal való együttműködés, kommunikáció, egymás segítése, konfliktuskezelés)
  • tanulási készségek
Milyen felszerelésre van szükség?

Szükség lesz váltóruhára – ami kényelmes, jól érzi magát benne a gyermek; váltócipőre – sportcipő. Kérjük, hogy a gyermek hozzon magával lezárható üvegben vizet/ásványvizet – a cukros üdítők, energiaitalok, sportitalok fogyasztását NEM támogatjuk!

Mit tanul nálunk a gyermeked?

Nemcsak táncolni. Sőt!!! Nagyon nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy gyermekedből sikeres EMBER legyen felnőtt korában, ehhez pedig a tánc kiváló eszköz azon gyerekek számára, akik ezt a tevékenységet örömmel végzik, hiszen így kellőképpen nyitottak minden olyan információ befogadására is, amely nem csak a tánclépések elsajátítását jelenti. Ezért van nagyon nagy felelőssége a délutáni/iskolán kívüli foglalkozásokat tartó tanároknak, edzőknek (is) – sportágtól és mozgásformától függetlenül.

Szeretjük egymást köszönteni, néhány szót váltani egymással, amikor megérkezünk a táncórára, ezért ezt tanítjuk a gyerekeknek is. Nekik különösen fontos, hogy képesek legyenek a virtuális világon kívül is kapcsolatot teremteni. A csoportmunka során megtanulunk együtt dolgozni, ami azt jelenti, hogy megtanuljuk elfogadni a másik véleményét akkor is, ha az nem egyezik a sajátunkkal, megtanulunk kompromisszumot kötni. Megtanulunk egymásnak segíteni, együtt örülni. Megtanuljuk állni a szavunkat, és megtanuljuk, hogy milyen érzés bízni a csapattársunkban, és milyen felelősséggel jár bizalmat adni a csapattársunknak. A sort a végtelenségig lehetne folytatni, mi hisszük, hogy ezekre az alapvető emberi értékekre szükség van.

Mikor lesz gyermekedből magabiztos táncos, aki szívesen vesz részt fellépéseken, versenyeken?

Nem az első óra után. Nagyon szeretjük a lelkes szülőket, rendkívül fontos a gyerekeknek a támogatásotok, biztatásosotok, azonban kérünk Téged, ne támassz elvárásokat gyermekeddel szemben egy olyan tevékenységgel kapcsolatban, ami teljesen egyénfüggő.

A hosszú évek tapasztalata az, hogy nem jó a gyereket presszionálni. Régi közhely ugyan, de igaz, hogy mindennek megvan a maga ideje. Ez gyermekenként eltérő. Van, aki rendkívül érdeklődő, és nagyon fogékony, gyorsabban és könnyebben veszi az akadályokat, hamarabb elér egy olyan szintet, amelyre aztán a versenyzést illetően építeni lehet. Van azonban, akinek több idő szükséges ehhez.

Fontos tudni, hogy ez semmilyen esetben sem jelent minőségi különbséget: nem mondhatjuk, hogy az az ügyes, tehetséges gyerek, aki gyorsan tanul, könnyen veszi az óra akadályait. A tehetség nem egyenlő azzal, hogy a gyereknek jó a ritmusérzéke, szeret táncolni, jó a mozgáskoordinációja. Ezek készségek, amelyek mindenki esetében fejleszthetők.

A tehetség abban rejlik, hogy gyakorol-e otthon a gyermek, éveken át kitartó-e, szereti-e, érdekli-e annyira a tánc, hogy az órán kívül is foglalkozzon vele. Ha igen, akkor egyre inkább fejlődni fog. A fejlődés adja gyermekednek a valódi önbizalmat, ÖNÉRTÉKELÉST, hiszen gyermeked az órák során megtanulja megfigyelni saját fejlődését. Mitől lehetne magabiztosabb az ember, ha nem attól, hogy látja, hogy honnan hová jutott el szorgalmas, kitartó munkával, legyőzve a felmerülő nehézségeket?

Hobbi csoport vs. versenyző csoport. Melyiket mikor?

Amikor úgy döntötök, hogy eljöttök hozzánk, mindenképp egy hobbi csoportba kerültök függetlenül attól, hogy táncolt-e már a gyermek, vagy sem. Ennek az az oka, hogy mi is szeretnénk megismerkedni a gyermekeddel, szeretnénk megnézni a motivációját, szeretnénk megtudni, hogy mennyire érdekli őt a tánc, szeretne-e komolyabban foglalkozni vele, vagy sem. Mindehhez idő kell, türelem és kitartás. Minden gyermek fejlődését folyamatosan figyelemmel kísérjük, így, ha azt látjuk, hogy már nem elég számára az a csoport, ahol éppen van, javaslunk majd egyéb megoldásokat.

Soha nem presszionáljuk a gyermeket a versenyzésre, nincs értelme annak, hogy a gyerek olyanra legyen kényszerítve, amit ő nem szeretne. Vannak olyan gyerekek, akik kimondottan nem szeretnek színpadon szerepelni, távol áll tőlük a versenyek világa, de nagyon szeretnek táncolni. Miért kellene őt versenyzésre kényszeríteni? Csak elvennénk a kedvét egy olyan elfoglaltságtól, ami számára örömet okoz.

Ha a gyermek hobbi szinten szeretne táncolni, heti egy-két alkalommal kikapcsolódni, és megtapasztalni a mozgás örömét, akkor hobbi csoportjainkba várjuk, ahol az arra kedvet érző gyerekek fellépéseken és számos, táncórán kívüli programon vehetnek részt.

A kihívásokat kedvelő gyerekeket, a megfelelő tudás megszerzése után, versenyző csoportjainkba várjuk. A versenyzők a táncórán kívüli programokon, fellépéseken kívül különböző hazai, és nemzetközi versenyeken vesznek részt. Versenyzőinkről, eredményeikről bővebben itt olvashatsz.

Miért jó, ha táncol a gyermeked?

Először is: a mozgás öröméért, azért, mert táncolni jó. Az óra minden percében készség-képességfejlesztés zajlik, melynek pozitív hatásait az iskolai tanulmányok során is érzékelni fogjátok. Megtanul embernek lenni, barátokat szerez, kiegyensúlyozottabb lesz.

Az örök kérdés: a tánc sport, vagy művészet?

A helyes válasz: mindkettő.

Sport, hiszen testmozgással, testedzéssel jár: az órákon a bemelegítést követően minden testrészt átmozgató, összehangolt mozgást végeznek a gyerekek, melyet nyújtás követ.

A versenyzés komoly állóképességi és erőnléti edzésekkel jár, komoly tervezéssel, nemcsak össze-vissza való próbákkal, hiszen megadott időre kell a csúcsteljesítményt kihozniuk a táncosoknak magukból. Arról nem is beszélve, ha próbáltál már 4 percen keresztül minden energiádat összeszedve táncolni, akkor tudod, hogy ez nem is olyan egyszerű…

Művészet, mert egy jó táncprodukció hordoz valamilyen üzenetet a néző számára, mely lehet, hogy „csak” annyi, hogy milyen jó együtt táncolni erre a zenére, de lehet bonyolult történeteket, az embereket érintő problémákat, társadalmi kérdéseket is megjeleníteni általa.

Sport és művészet egyben, ebben rejlik a szépsége.